НИС расписао конкурс за финансирање пројеката у локалним заједницама

 Компанија НИС расписала је јавни конкурс  у оквиру програма  „Заједници заједно“  за финансирање пројеката у локалним самоуправама у којима послује. Конкурс ће трајати до 8. септембра, а право на учешће имају све организације цивилног друштва, јавне установе, месне заједнице и градске општине из 11 градова и општина у Србији: Београд, Нови Сад, Чачак, Ниш, Панчево, Зрењанин, Кикинда, Кањижа, Србобран, Житиште и Нови Бечеј.

Новина овогодишњег програма „Заједници заједно“ је подршка искључиво  капиталним пројектима, приоритетним за општине и градове у којима се програм реализује. На овај начин НИС жели да допринесе даљем развоју локалних заједница у којима послује и да пружи свој допринос унапређењу квалитета живота у њима. У складу са тим циљем, у сваком граду или општини биће финансирано до пет пројеката. И ове године НИС финансира пројекте у укупном износу истом као и прошле године – 110,5 милиона динара.

Конкурсом је обухваћено пет области: спорт, култура, екологија, наука/образовање и јавно здравље и социјална заштита. У свакој локалној самоуправи, у складу са потребама заједнице, изабране су до три области у оквиру којих ће заинтересоване организације моћи да конкуришу. Свако удружење или установа може пријавити само један пројекат у својству носиоца пројекта.

О избору пројеката који ће бити подржани одлучиваће Комисија састављена од представника компаније НИС и локалне заједнице. Сви  услови и пропозиције јавног конкурса „Заједници заједно“ могу се наћи на сајту www.zajednicizajedno.nis.eu, а резултати  конкурса биће објављени 13. октобра 2017. године.